Alla inlägg den 19 augusti 2007

Av Mattias Josefsson - 19 augusti 2007 07:30

Ägaren till den ridlägerverksamhet i Kristianstad som sattes under blockad av Kommunal förra fredagen har fått nog. Anläggningen är nu till salu. Ägaren som förra helgen försökte köra på två tjejer i 18-årsåldern när de utanför infarten informerade förbipasserande känner sig nu själv överkörd av facket.

 

Kommunal avslutade i går sin blockad mot ridanläggningen Fenix Park som jag har skrivit om tidigare i veckan på min blogg. Detta eftersom årets lägerverksamhet upphör. Blockaden kommer dock att upptas nästa år igen om inget kollektivavtal är undertecknat.

 

Blockaden som varade i drygt en vecka började minst sagt dramatiskt. Förra lördagen försökte ägaren att köra på två tjejer vid vägrenen. Efter att kastat sig undan klarade de sig oskadda. Ägaren polisanmäldes och nu väntar åtal för försök av misshandel.

 

Under veckan har Kommunal funnits på plats utanför ridanläggningen för att informera om varför blockaden är nödvändig.

– Vi vill att Fenix Park ska uppträda som en seriös arbetsgivare. Det här handlar om att de anställda ska ha rätt till de villkor som gäller på svensk arbetsmarknad, säger Tommy Nilsson, som arbetar som regionalt fackligt ombud på Kommunal i Skåne.

 

Konflikten uppstod när sju tjejer som var lägerledare lämnade sitt arbete då de ansåg att de hade blivit illa behandlade av arbetsgivaren. Kommunal har nu anmält företaget till Arbetsmiljöverket för brott mot arbetstidslagen.

 

Ägaren som tidigare varit verksam i Spanien, USA och Brasilien avser nu att lämna landet igen:

– Jag ser ingen framtid för Sverige. Här gör man sitt bästa för att döda småföretagen, säger han till Kristianstadsbladet.

 

Det var tjejerna som tog initiativet och sade ifrån på grund av att de kände sig utnyttjade. De vände sig till Kommunal som hjälpte dem. Huruvida det handlar om att döda småföretag får var och en av själv avgöra.

 

Och vad det gäller trafikregler så är jag inte så insatt i gällande regelverk vare sig Spanien, USA eller Brasilien men jag kan inte tänka mig att det är tillåtet att jaga folk med bilen i något av länderna.

Ovido - Quiz & Flashcards