Alla inlägg den 13 april 2008

Av Mattias Josefsson - 13 april 2008 09:12

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


Företag behöver bli bättre på att använda nätet med all dess möjligheter till kommunikation. Det var huvudbudskapet när Strategisk information & PR i veckan besökte Narva Kommunikation och grundaren Johan Molander.

 

– Nätet ger avsändaren möjlighet till slagkraftigare kommunikation. Avsändaren kan styra budskap, timingen och utformningen, sade Johan Molander.

 

Han konstaterade också att företag generellt ligger efter i använda nätets alla möjligheter.

– Företag har mycket att lära av det amerikanska presidentvalet.

 

Hela hans resonemang bygger på insikten om att internet inte är en kanal utan ett kanalsystem, som kan innehålla alla möjliga former av kanaler webb-tv, artiklar, radioinslag, spel och så vidare. Tyvärr stöter man fortfarande på kommunikatörer som inte har tagit till sig denna insikt och därmed har svårare att se möjligheterna fullt ut.

 

Jag ansvarade för IF Metalls opinionsbildning i samband med avtalsrörelsen förra året. Vi lade mycket resurser (där ekonomin bara är en del) på nätet, som är oslagbart när förutsättningarna i förhandlingarna förändras från dag till dag och slutskedet från timme till timme.

 

Informationen anpassades ofta till det som inom marknadskommunikation definieras som målgruppen expertis – förtroendevalda och arbetsmarknadsjournalister – med en underliggande uppmaning till de förtroendevalda; att sprida materialet vidare, antingen elektroniskt eller fysiskt via fikabordet.

 

Satsningen på nätet var uppskattat och uppmärksammades även av tidningen Internetworld som i slutet av förra året utsåg ifmetall.se till en av landets bästa hemsidor inom kategorin Myndighet & Organisation med motiveringen:


 Med webb-tv och andra innovativa tjänster på nätet visar IF Metall hur facket kan dra nytta av modern teknik, både för opinionsbildning och för medlemsvård. Visst finns det mycket kvar att göra, men IF Metall jobbar strukturerat för att låta webben bli en kanal som når allt fler.
Ovido - Quiz & Flashcards