Alla inlägg den 4 april 2008

Av Mattias Josefsson - 4 april 2008 21:04

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


Det börjar närma sig slutet av året på Berghs. Det märks. Tempot har vridits upp ytterligare något varv. I dag träffade klassen den förre MUF-ordföranden och numera europaparlamentarikern Christofer Fjellner som pratade om lobbying i EU-parlamentets representationskontor på Östermalm.

 

Han pratade om skillnader mellan riksdagen och EU i hantering och beslutsvägar och hur det påverkar en PA-konsults möjligheter att påverka. Ett konkret och bra samtal.

 

Innan dess gick Nils Liliedahl, OMX Nasdaq, igenom grunderna i noteringsavtalet och resonerat kring IR, Investor relations. Tidigare i veckan pratade även Michael Wallin, Citigate, om IR men då mer på ett övergripande plan.

 

Hela torsdagen ägnades åt snack. Föreläste gjorde bland annat Elaine Bergqvist, tidigare Zebra numera Ronge kommunikation, om retorik och härskarteknik. Hon gav nyligen ut en bok i ämnet.

 

I onsdags träffade vi Fredrik Andersson på Prime PR i Gamla Stan. Han berättade om några lobbying-case och gav flera handfasta tips på var man bör tänka på och hur man kan bygga upp lobbyingarbetet dramaturgiskt.

 

I måndags föreläste Magnus Eriksson från Piratbyrån om deras syn på upphovsrätt och fildelning. Den filen delar inte jag, typ.

 

En hel del tid har också ägnats åt slutprojektet Södertälje. Vi i gruppen har pratat och pratat och pratat. Vi ser alla samma sak men kan inte/vågar inte sätta ned foten och få ner en kreativ brief. Hade precis ett samtal med Anders Bergmark som satt på skolan med copywritern Carl Fredrik Jannerfeldt. Kanske har vi snöat in för mycket. Men det måste lösa sig under helgen. På tisdag träffar vi kund.

Ovido - Quiz & Flashcards