Alla inlägg den 1 april 2008

Av Mattias Josefsson - 1 april 2008 18:55

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


Såg att tidningen City inleder ett samarbete med Unicef.  Under vinjetten "För varenda unge" ska City under en månad uppmärksamma situationen för utsatta barn runt om i världen. En hedervärd kampanj som kan ses som led i att City ompositionerat sig till den "engagerande tidningen".


Citys nya position var något som Carina Fabregat och jag tog fasta på när vi gjorde ett projekt tillsammans med några designers på skolan på uppdrag av Forum för levande historia.


Projektet gick ut på att hitta en ny målgrupp för "Spelar roll", ett material som Forum för levande historia idag erbjuder skolor och som belyser åskådaren i rollen vid sidan av offret och förövaren.


Vår målgrupp blev ungdomar 18-23 år som rör sig i Stockholms nattliv.


Så här tänkte vi vårt upplägg:

  • Kampanjen startar med en gerillamarknadsföring en fredags- och lördagskväll då ljusaltare placeras ut runt om på stans gator tillsammans med bilder på våldsoffer. På så sätt blir målgruppen mer mottaglig för budskapet.
 
  • Steg två är en opinionsundersökning som presenteras i City kommande måndag som visar hur stockholmarna blivit allt otryggare på grund av det ökade gatuvåldet. Det är också inledningen på en artikelserie som belyser gatuvåldet, åskådarrollen och personer som gjort skillnad i avgörande situationer. Ungdomar uppmanas att nominera kamrater som gjort/gör skillnad idag.
 
  • Steg tre. Fler kanaler kopplas in genom samarbete med andra intressenter som har ett intresse av minskat gatuvåld, exempelvis SL, Polisen, McDonalds, krogar och fastighetsägare.
 
  • Steg fyra är den avslutande fasen där man samlas på stan i någon form av manifestation och utser den/de som gjort störst skillnad. Detta kan kopplas samman med gratis/reducerat inträde på Stockholms krogar under en helg. I kampanjplanen ingår även försäljning av pins där pengarna går till våldsoffer och initiativ mot gatuvåld.
Ovido - Quiz & Flashcards