Alla inlägg den 12 april 2008

Av Mattias Josefsson - 12 april 2008 15:19

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


Lördag eftermiddag i nyckfulla april. Sitter med min sista hemtenta under min diplomutbildning Strategisk information & PR på Berghs. Tentan, som rör framför allt lobbying och opinionsbildning, består av två delar. Dels ska ett 20-tal frågor besvaras och dels ska en lobbying- och opinionsbildningskampanj kring upphovsrätten arbetas fram.


Här är exempel på frågor som ska besvaras:
  • Ge ett exempel på en typ av mediebevakning av politiker som ökar i omfattning, och en motsvarande typ av mediebevakning som minskar i omfattning, och förklara varför.  

  • Ge ett exempel på ett medium för politisk opinionsbildning som är underutnyttjat av politiker, lobbyister och näringsliv.

  • Redogör kort för vilka fyra steg du bör ta för att skaffa dig en så korrekt och relevant bild som möjligt av vad som styr de politiska besluten i en specifik fråga.

  • Beskriv i korthet vilka frågor som är viktiga att kartlägga för att veta när, vem, var och hur du ska agera i en specifik fråga.
 

Samhällskontakter är den sista kursen under utbildningen. Resterande tid fram till utbildningen avslutas i slutet av maj ska ägnas åt slutprojekt och att förbereda sig på tiden efter Berghs.

Ovido - Quiz & Flashcards