Direktlänk till inlägg 18 april 2008

Detta är berättelsen om Project Think

Av Mattias Josefsson - 18 april 2008 18:29

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


I dag presenterade gruppen för slutprojekt Södertälje kommun vårt koncept Project Think för kund. Konceptet inspireras bland annat av Earth Hour och Tap Project och bygger på kärnan och periferin i den varumärkesidentitet vi byggt upp sedan tidigare.

 

Detta är en skiss på storyn om vad Project Think går ut på:

Zamba är en 28-årig fyrabarnsmor som bor i byn Malawa i Moçambique. Varje dag tvingas hon tillsammans med andra kvinnor i byn vandra i tre timmar för att hämta vatten till familjens hushåll.

 

Vandringen är både tung och riskabel. Varje dag utsätter Zamba sin kropp för hård belastning. Risken för att drabbas av malaria är stor. Varje år dör upp till tio kvinnor i byn på grund av vattentransporten. Zamba har sett både sin mor och tre av hennes systrar falla offer för den farliga men livsnödvändiga transporten av vatten.

 

Men nu ska Zamba få hjälp. I ett världsunikt projekt samarbetar Södertälje kommun med det lokala närings- och föreningsliv med Unicef för att hjälpa Zamba i att få vatten till huset.

 

Under två veckor ska frivilliga och uppfinningsrika människor samlas för att försöka arbeta fram en lösning på Zambas problem. Södertälje har en bred flora av kompetens.

 

Södertäljes insatser för att hjälpa människor i nöd har redan i dag väckt uppmärksamhet över hela världen. Södertälje i sig är i dag ett resultat av en rad olika kulturer. Här möts ett otal nationaliteter.

 

Här blandas ny teknik och industriforskning med företag som vuxit fram genom tron på den långsiktigt hållbara utvecklingen.

 

Södertälje skapar vinnande krafter. Ett bevis på det är att staden har flest elitidrottslag i förhållande till sin storlek.

 

Allt detta har lett fram till att Södertälje i dag är en av landets mest framgångsrika och lönsamma kommuner och i dag anses vara Sveriges kreativaste kommun med bäst förutsättningar att möta framtiden. Södertälje kommun, företagen och föreningslivet vill dela med sig av sitt nytänkande och på så sätt hjälpa Zamba.

 

I Södertälje finns inga gränser mellan näringsliv, föreningsliv och kommun. I Södertälje är ansvaret gränslöst. Södertälje skapar vinnare. I Södertälje möts idéer.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mattias Josefsson - 7 augusti 2008 17:33

Denna debattartikel publiceras i dagens Aftonbladet. Denna version är något längre än den som publiceras i tidningen.    Kritiken mot den kinesiska regimen som rensar ut oliktänkande genom övervakning, fängslanden och tortyr är stark. I Sverige rikta...

Av Mattias Josefsson - 27 juni 2008 21:03

   Hej!  Jag har flyttat. Du är välkommen att besöka mig på: http://sagamo.wordpress.com/ ...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 18:54

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Michael Blohm i eftermiddags. Vi var tidigare arbetskamrater på IF Metalls informationsenhet, numera är han ansvarig för bland annat internkommunikationen på Sveriges största verkstadsklu...

Av Mattias Josefsson - 26 juni 2008 06:35

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Idag inleds seminarierna vid Tällberg Forum under den övergripande "How on earth can we live together? In search of the common sense". Som vanligt har arrangörerna med grundaren Bo Ekman i spetsen ly...

Av Mattias Josefsson - 25 juni 2008 19:34

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com   Pratade med Maria Grafström projektledare på medieanalysföretaget Cision i eftermiddags. Maria som nyligen gav ut boken ”CSR: Företagsansvar i förändring” ska tala om corporate social res...

Ovido - Quiz & Flashcards