Alla inlägg den 5 maj 2008

Av Mattias Josefsson - 5 maj 2008 13:44

Jag har flyttat till http://sagamo.wordpress.com


Ge Södertälje kommun en tydligare profil som en attraktiv näringslivskommun. Det uppdraget har några studenter på Berghs School of Communication i Stockholm fått av Södertälje kommun. Målet är att locka små- och medelstora företag till Södertälje.

 

Som näringslivskommun är Södertälje starkt förknippat med Scania och AstraZeneca. Men kommunen har även andra starka varumärken som Svenska Lantchips, Axa, Volkswagen och inte minst Saltå Kvarn.

– Södertälje är unikt på många sätt. Förutom ett nav med många kommunikationer, satsningar på Campus Telge från bland annat KTH, erbjuder Södertälje även internationell kompetens, säger Anders Bergmark, planner i arbetsgruppen

 

Under 2007 utsågs Södertälje till Sveriges mest kreativa kommun enligt en rapport från Göteborgs Handelshögskola.

 

Just Södertäljes förmåga att ta tillvara på stadens rika flora av många olika kulturer väcker internationell uppmärksamhet. Nyligen talade kommunalrådet Anders Lago inför kongressen i Washington vilket har uppmärksammats stort i internationell press.

– Det vore intressant att förena kommunens värderingar och mångfalden med ansvarstagande och redan starka varumärken. Det går att skapa en win-win-situation som kan gynna kommun, näringsliv och kommunens medborgare, menar Anders Bergmark.

 

Södertälje kommun är fylld av tillförsikt:

– Det känns roligt att som kommun bli inspirerad av unga kreativa ögon. Jag ser fram mot slutresultatet, säger Monika Larsson, kommunikationsdirektör i Södertälje kommun.

 

Syftet är att profilera Södertälje som en attraktiv kommun för företag och entreprenörer som vill expandera sin verksamhet i storstadsregionen eller som överväger att flytta sin verksamhet hit. Arbetet ska presenteras för Södertälje kommun den 14 maj och visas på slututställningen på Berghs i Stockholm den 23-25 maj.

 

I arbetsgruppen ingår:

Anders Bergmark, planner

Anna Hibbs, marknadskommunikatörer

Elsa Andrén och Sophie Hedberg, produktionsledare

Mattias Johansson, art director

Carl Fredrik Jannerfeldt, copywriter

Mattias Josefsson, kommunikationsstrateg


För mer information kontakta mig via bloggen.

Ovido - Quiz & Flashcards